Ir al contenido


Foto
- - - - -

Si o no?


  • You cannot start a new topic
  • Por favor inicia una sesión para responder
87 respuestas en este tema

#61 samilof

samilof

    Un crack del Lleida

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4.563 mensajes
  • 102 topics

Escrito 03 diciembre 2013 - 01:17

Intentaré anar responent als diferents posts sense citar-los explícitament, sinó seria massa embolicat. I seguiré un ordre cronològic.

 

- Proclamació de la República. Les eleccions de 1931 van donar una majoria molt clara als republicans a les ciutats. En l'àmbit rural, no oblidem que venim de més de mig segle de caciquisme on la "llibertat de vot" era més que relativa. Argumentar això en contra de la República no té sentit.

 

- Els anys de la República. No he llegit a Payne, però dubto que cap libre d'Història seriós digui "més o menys" el que ha copiat de yahoo answers. Parlar dels assassinats de falangistes i no parlar de la violència de la Falange (la conquesta del poder mitjançant la violència és un punt del seu ideari) o parlar de 'octubre del 34 i no parlar de Sanjurjo són aberracions historiogràfiques. L'únic que has explicat tu sobre els anys anteriors a la guerra és propaganda feixista. Que se segueix utilitzant per negar la viabilitat d'una hipotètica Tercera República, mira si és plena la democràcia actual.

 

I sense voler disculpar un cop d'Estat, cal tenir en compte la influència que va tenir sobre les esquerres el que havia passat feia tot ust un any amb l'ascens d'una dreta antisistema (la CEDA, mot republicana no era) al poder a Alemanya.

 

- Sobre la repressió. L'aparell repressiu és bàsic i indissolube de les estructures d'Estat franquistes, des de l'incipent de l'estiu del 36 fins al final. Amb una repressió política sistemàtica i un discurs de vencedors i vençuts que duraria no només els anys de guerra sinó un bon grapat d'anys durant la posguerra. Tribunals militars, fitxes d'adhesió al règim, robatori de nens, promoció de les delacions. Aquestes estructures repressives no són presents en a República, al marge de que les accions fora del control estricte de l'Estat haguessin estat segurament més nombroses, sobretot fins al maig del 37. La diferència qualitativa és prou important per tenir-la en compte. I discupar aiò dient que "tots els vencedors fan el mateix" és repulsiu.

 

Sobre els bombardejors, minimitzar-los dient que "estàvem en guerra" em sembla repugnant. Es tracta de bombardejos sistemàtics sobre població civil (Gernika, Lleida, Barcelona). De fet, en el cas de Barcelona s'ha cursat recentment una denúncia. Que el responsable d'aquests sigui homenatjat per un Estat democràtic és aberrant. De fet, que ho sigui un militar colpista que es va aixecar contra un Estat democràticament elegit per imposar un règim feixista al país ja és censurable de per si.

 

- La transició "modèlica". Una Costitució elaborada amb por d'un cop d'Estat militar, on els propis militars van dictar lletra per lletra algun dels punts (el de la indissoluble unitat d'Espanya, que recorda molt a la idea de nació del falangisme, i el del paper de l'exèrcit per salvaguardar-la, tots dos bastant de moda avui dia), votada com a "o això o tornem a la dictadura" no es pot considerar legítima. Un cntracte signat sota coacció no és vàid, i qui negui que hi hagués coacció, més o menys explícita, l'any 78, és un il·lús.

 

- Sobre l'actualitat. Si voleu eiminem la Història de les Universitats i oblidem tot el que va passar fa més d'un parel d'anys. Si s'estudia la Història és per explicar-la, i si per explicar-la s'han "d'obrir ferides" vol dir que aquestes mai s'han tancat bé. I això és un problema. I ho és perquè objectivament hi ha uns botxins i unes víctimes durant 40 anys de dictadura, i això queda totalment anul·lat per una llei d'amnistia perversa.

 

I no barrejar política i futbo és un absurd. La societat és política, i el futbol forma part de la societat.

 

PD. Els historiadors tenen ideologia, i aquesta es reflecteix en el que escriuen. Si has estudiat Història i no has aprés això, malament anem.

 

I perdó per la parrafada.

 

Sempre hi ha antecendets rere un fet violent sigui del bandol que sigui. Sempre. Sempre hi ha un precedent que pot servir per dir, he fet aixo pero es que tu vas fer allo....i n'hi han dels 2 bandols, no sol d'un.

 

El punt de la repressió estic totalment d'acord, va ser més bestial i llarga per part dels de dretes, pero hi va haver represio també dels d'esquerres abans. No es justificar res, no us confongue, ho pots llegir on vulguis, si no t'agrada Payne, escolleix tu un llibre qualsevol llibre d'historia d'espanya.

 

Sobre els bombardejos, estaria un llarg rato explicant i debatin amb tu, no justificant, perque aqui qualsevol resposta que es dona que no sigui en contra, ya es pren com a justificacio, i no es així.

 

Sobre la trasnsició també hi han coses que estic d'acord amb tu, pero si em poso a escriure i contar, plenare tot aixo de coses que potser sol t'interesen a tu i a mi.

 

Jo personalment mai portare una badnera española ni catalan al camp, perque soc dels que pensa que l'esport es l'esport, i jo sol porto la bandera del Lleida. Pero també tens raó en que a vegades es inevitable mesclar les dues coses.

 

I els historiadors tenen ideologia, si, pero hi han fets historics que una ideologia no pot cambiar, i hi han historiadors que conten la historia d'una manera bastan equitativa, i aixo es nota cuan has llegit més de un llibre sobre el mateix tema.

 

Be, aquest post es un niu de coneixement, pero en cap moment, almenys jo no pretenc que algu pensi com jo o sino ja esta fent malament, osigui que ha destimar catalunya pero no ha de demanar la independencia, i tampoc en cap moment els que sou independetistes heu de voler que els que no pensen com vosaltres ho facin i sino ja els tracten de feixistes, ho dic perque moltisima gent pensa aixi. Una cosa que he apres al llarg del temps es el respecte a totes les ideologies, i tothom que em coneix ho sap, i pel que fa a ideologia no hi ha feixistes o independetistes, la gent que pensa com jo també existim, i ens sentim molt Catalans i a la vegada també Espanyols. I per molt que no us hu creieu, i alguns us penseu que soc de la falange o que em fai manoles amb fotos de generals de l'exercit, respecto la prularitat d'ideologies més que ningú i em sento les 2 coses. Encara que em senti Espanyol, se de primera ma que la dictadura de Franco va ser un niu de delictes duran bastants anys molts dels cuals han quedat impunes, ho dic perque aqui no s'accepta que un es senti espanyol i si un es sent Espanyol ja vol dir que defensa tota la represio del règim. ..............I seguiria debatin durant molta estona.

 

Ah, i odio la guerra i la violencia, ja sigui per ideologies o per fronteres ( per fronteres em refereixo al terreny físicament parlant), per si no ho havia dit ja en misatges o posts anteriors....



#62 brotao

brotao

    Member

  • Usuaris
  • PipPip
  • 28 mensajes
  • 0 topics

Escrito 03 diciembre 2013 - 01:56

Torno a repetir les estalades a casa teva o a la via catalana!!!!!! Al camp d'esports banderes blaves!!!!!

 

FORÇA LLEIDA!!!!!!!!!!!!!



#63 GTS

GTS

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 3.037 mensajes
  • 8 topics
  • Ciutat o PoblacióCorró d'Avall / Sudanell

Escrito 03 diciembre 2013 - 02:47

Si es parla de violència i repressió en els dos bàndols, així, a seques, l'unic que es fa és igualar dos coses que no ho són, contribuir a mantenir viu una part del discurs que historiogràficament ha legitimat l'Alzamiento i simplificar un discurs que no ho és. La violència existeix, però és tant o més important qui 'exerceix, fins a quin punt les estructures d'Estat hi estan implicades, com i contra qui... I en aquests punts les diferències entre uns i altres són prou notables com per ser tingudes en compte i no parlar a la lleugera de "tots van fer coses dolentes".

 

Payne ni m'agrada ni em desagrada, simplement no el conec. Però torno a dir, dubto molt que faci propaganda feixista. Que no prengui partit ideològicament ho trobo més discutible, estic legint una entrevista a Libertad Digital i les intepretacions que fa no són absents d'ideologia precisament. La verdad es que la rebelión militar fue un alzamiento más contra de la ausencia de democracia. Si aquí no hi ha ideologia...

 

http://www.libertadd...1276232663.html

 

Ah, i per molt que digueu per aquí, al Gol Nord s'hi seguiran veient estelades.



#64 O_K-95

O_K-95

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 1.715 mensajes
  • 1 topics

Escrito 03 diciembre 2013 - 03:12

Porto i portaré sempre l'estelada al camp d'esports, per mi el Lleida representa la meva ciutat i la meva terra, i la meva terra està en lluita per la llibertat. Els que dieu que no es pot barrejar esport i política sou els mateixos que desprès aneu a celebra els titols de "la roja", que deu ser un equip del barri si no representa un estat polític. No teniu ni idea de la història de l'esport, que sempre ha anat lligada a la història política. Avui en dia, costa trobar un club que no tingui al radera unes referències polítiques i ideológiques.


  • o han agraït

#65 mr_raulman

mr_raulman

    Junior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 198 mensajes
  • 6 topics
  • Ciutat o PoblacióLleida

Escrito 03 diciembre 2013 - 04:00

Porto i portaré sempre l'estelada al camp d'esports, per mi el Lleida representa la meva ciutat i la meva terra, i la meva terra està en lluita per la llibertat. Els que dieu que no es pot barrejar esport i política sou els mateixos que desprès aneu a celebra els titols de "la roja", que deu ser un equip del barri si no representa un estat polític. No teniu ni idea de la història de l'esport, que sempre ha anat lligada a la història política. Avui en dia, costa trobar un club que no tingui al radera unes referències polítiques i ideológiques.

 

Justifiques barrejar esport en política, alegant a tots els que van a celebrar la roja... collons perque no és un club és un país, que te a veure això amb política?

 

Si guanya la seva selecció si volen que vagin a celebrar-ho igual que si guanya el Lleida també sortirem.

 

Et dono la raó que molts clubs s'impliquen massa en política, el que és molt rastrero es que utilitzin el esport per fer política i això és el que no entens sigui quina sigui la ideologia.

 

No s'hauria de fer? Correcte

Es fa? Correcte

Tots ho fan doncs jo també... uiii si quina personalitat que tenim!

 

Roba i vulnera totes les lleis jefe! que els líders també ho fan, aquesta ha sigut la teva justificació.



#66 CatisnotEsp1993

CatisnotEsp1993

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 1.141 mensajes
  • 0 topics
  • Ciutat o PoblacióBarcelona

Escrito 03 diciembre 2013 - 04:46

Els estadis de futbol són espais que mobilitzen grans masses de gent i utilitzar-los com a altaveu per defensar la llibertat del teu país és totalment legítim. A qui no li agradi que s'hi posi fulles.

 

ÉS NORMAL VOLER UN PAÍS NORMAL.



#67 narmer

narmer

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 2.092 mensajes
  • 6 topics

Escrito 04 diciembre 2013 - 08:19

Dos preguntes: - Els que us queixeu de les estelades, si fossin banderes d'Espanya també hi estarieu en cobtra i seguirieu dient que no s'ha de barrejar futbol i politica o callarieu.

- Els q defenseu les estelades, si fossin d'Espanya demanarieu la estelada, tot i saber q el club passarie de vosaltres, i seguirieu dient q al futbol si que hi d'haver politica o com sabrieu q el club passarie de vosaltres utilitzarieu el discurs de futbol i politica separats?



PD: No entenc la necessitat de la gent de sentirse d'algun lloc (ja sigui català o espanyol), si no et sents de cap lloc no pots ser persona? (Ara no em comenceu a dir feixista x no sentirme català, perque jo votaria a favor de la independencia de Catalunya, pero també votaria a favor si fos independencia de Lleida-Huesca o Lleida o Lleida-Tarragona, de qualsevol vaja... Tot sigui x reduir la distancia des d'on em governen)
  • o han agraït

#68 Calderon

Calderon

    Canyo i gol

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 1.631 mensajes
  • 37 topics
  • Ciutat o PoblacióBaix Segre

Escrito 04 diciembre 2013 - 11:10

Dir per endavant que crec que futbol i política no haurien de relacionar-se, però com que tinc la sensació que cada cop que hi ha un partit important surten aquests temes, us diré que el detall de les estelades al cartell del club no m'ha fet gaire gràcia. Encara que amb molta discreció i gairebé una mica de vergonya (cal fer un exercici digne de llibre de Wally per trobar-les), és un posicionament oficial per part del club. En tot cas, no li dono més importància. D'estelades al camp d'esports se'n conten fàcil 7 o 8 cada partit. Una altra cosa és el tema de les sensibilitats dels jugadors i de la discussió habitual sobre els crits que tots sabem. 

 

D'altra banda, no he llegit la major part dels totxos que heu escrit sobre la Guerra Civil (episodi desafortunat i vergonyant de la història de Catalunya, Espanya i Europa), però us he d'apuntar que la història és molt mal·leable, perquè l'oficial sempre l'escriuen els vencedors i cadascú té el seu punt de vista. La Guerra Civil es pot considerar com l'avantsala de la Segona Guerra Mundial, una guerra en la que sobretot hi havia un enfrontament entre un bàndol liberal (les democràcies liberals aliades més els russos -una combinació que un any després de la guerra ja es feia a trossos) i un de nacional (l'Eix, antiliberal i antidemocràtic). Espanya n'era un reflex fil per randa, si bé com sempre (Spain is different), aquí hi havia coses especials fruit de la pròpia cultura política i històrica que van fer que, a diferència d'Alemanya, Rússia, França o Itàlia, no hi hauria un bàndol clarament superior en número a l'altre... i va acabar com va acabar.

 

Irònicament, segurament si hi haguès hagut menys republicans i els nacionals haguessin guanyat ràpidament la guerra, Espanya hauria entrat a favor de l'Eix obertament i amb la derrota del 1945 els americans ens haurien imposat un sistema democràtic i segurament de règim federal (Què diferents serien les coses!!!).

 

No són justificables ni els crims contra la humanitat del franquisme, ni el terror dels filocomunistes i anarquistes durant la república. Tots aquests processos responen a espirals d'ofensa i represàlia, i trobar-ne les arrels i el primer causant és un repte que no crec que ningú pugui arribar a resoldre, perquè sempre sortirà una altra cosa. 

 

Intentaré no entrar en temes de filosofia política (4 anys de ciències polítiques i un postgrau en diplomàcia ja van ser suficients totxos), però el que sí que voldria apuntar és l'error que cometeu justificant el procés de reafirmació nacional sobre fets històrics, bàsicament per dos motius:

 

- Totes les nacions són comunitats imaginades (Hobsbawm), és a dir, no són "reals". Existeixen a la consciència popular, què és la suma de les creences de molts individus filtrades a través de l'opinió dominant i els mitjans de comunicació. 

- La visió històrica només és una perspectiva. Es pren un punt de referència inicial que agrada a l'autor i desenvolupa tota una teoria sobre aquest punt, el qual es considera el model ideal i s'aspira a tornar-hi. "El Capital" (Marx) i "La República" (Plató) són dos molt bons exemples, escrits per dos persones amb una ideologia, des del meu punt de vista, força qüestionable i indiscutiblement gens democràtica (deixant de banda la indiscutible genialitat filosòfica dels dos). 

 

El que vull dir és que tot procés d'identificació nacional ha de basar-se en el PRESENT, en allò que pensa la gent ARA. No cometeu l'error de mirar enrere per justificar el que avui passa, perquè segons aquesta lògica, els Romans podrien exigir el seu dret territorial sobre mig Europa, o els descendents dels Ilergetes podrien sortir sota d'una pedra ens podrien dir que "tothom fora que aquesta és la nostra terra". Res és immutable i tot es pot canviar si hi ha prou gent que estigui d'acord. 


  • Butter y samilof ho han agraït

#69 EFAC_Hooligans

EFAC_Hooligans

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 554 mensajes
  • 3 topics

Escrito 04 diciembre 2013 - 06:26

A veure, no cal frases retoriques, aqui ningu es curt. Ja sabem que el Lleida es Català.

 

I pel que dius després, et torno a recomanar llegir el llibre, i que obris la teva ment a la historia. Si vols et nombro un troset aixi et refresco la memoria.

 

"En 1934, con el sistema democrático implantado en España bajo el régimen republicano votado por la mayoría de los españoles, el PSOE que no formaba parte del Gobierno porque así lo quisieron los ciudadanos con sus votos, no se conformó al verse desplazado de los lugares claves desde los que podían hacerse con las arcas públicas y los fondos del Estado.

 

Para conseguirlo no dudaron en organizar un golpe de estado contra la República.

 

Aqui, per si u vols tenir mes clar, també hi diu: http://es.wikipedia....olución_de_1934

 

Aixo esta copiat, pero ho pots buscar tu mateix alla on vulguis. Vui dir que de feixistes els 2 bandols..... qui va ser el que volia estar al poder al 1934 mitjançant un fallit cop d'estat?.....

 

Despres, unaltra cosa, els que manen ara han sortit d'unes eleccions lliures on han guanyat per majoria absoluta.

 

I la frase que dius, la ultima, com volguen culpar als fills de gent que han fet coses dolentes, es també radical i penos. Es com voler culpar al fill d'un violador dels delictes que ha comés el seu progenitor. Els delictes no s'hereden per molt que no s'olvidin, que es diferent i aqui ja entra el pensament de cadascú.

 

Company samilof...

1r: Si dic que ens governen els fills dels feixistes, no es per fer-lis pagar els crims dels seus pares...NO!!! Es per dir que han rebut la mateixa educació (nazi-catòlica) i tenen la mateixa ideologia que els seus pares. Si vols et dono l'exemple del sogre del Gallardon, que ara l'investiguen per assassinats i maltractes cuan era policia sota el règim feixista.

 

2n:El llibre que hem recomanes, com ja t'han dit l'ha escrit un "personatge" que sí té marcadíssima la seva ideologia. Els nacionals eren molt bons, en canvi, els republicans es menjaven els nens..i bla bla bla. Jo sol se, i son fet comprovats, que la republica va entrar per via democràtica, guanyant unes eleccions a una dreta moooooooolt rància i, aquesta, al no acceptar la seva derrota, va agafar les armes. Quin llibre més he de llegir? Algun de Pio Moa? Un tio molt objectiu també, no (espero que notis la ironia....) Per cert, si aquest llibre te l'han recomanat a una Universitat pública....vaya tela!!!

 

3r: De feixistes els 2 bàndols, RES! Uns van guanyar unes eleccions, volien fer un mon més just pels més necessitats i per tothom en general. Els altres, al veure perillar el seu poder (el poder dels rics) van agafar les armes i començar una guerra contra la meitat (o mes) d'Espanya. Esta clar que, desprès, dins d'una guerra, tots 2 bàndols van fer barbaritats, però aquesta guerra la van provocar solament una de les parts... (la part que t'agrada tant defensar, nose perquè). Però si vols podem parlar dels assassinats, maltractaments, etc, que es van produir durant gairebé 50 anys en aquest país, amb total impunitat, o d'això no en diu res el teu llibre?

 

4t: Ni de dretes ni d'esquerres? Aquest lema es el lema principal de la falange... Se't veu el plumero nano.

 

5è i últim: dius que els que manen ara han guanyat unes eleccions per majoria absoluta.. D'acord. Cuans vots va tenir el PP? Diria que 11 milions. A espanya hi viu mes de 45 milions de persones, on està la gran majoria absoluta???? Saps en quina llei electoral ens movem? Saps que perquè un partit petit obtingui el 1r escó ha de tenir deu vegades més de vots que un partit gran per obtenir l'escó 10???  A banda d'això, ha seguit algo del que va dir el PP que faria durant la campanya electoral?? diria que no..per tant ni majoria ni polles.

 

PD: El tall del text que m'has posat ja ho diu tot... ara seran els del PSOE els que van provocar la guerra civil...!!!! jajajajjjaja mare meva..



#70 Lleida000

Lleida000

    Advanced Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 56 mensajes
  • 0 topics

Escrito 04 diciembre 2013 - 07:54

Prou amb aquest tema! Des de la setmana passsada que no me'l miro. Si us plau, no barrejem política amb esport :malament:


  • o han agraït

#71 samilof

samilof

    Un crack del Lleida

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4.563 mensajes
  • 102 topics

Escrito 04 diciembre 2013 - 08:12

Company samilof...

1r: Si dic que ens governen els fills dels feixistes, no es per fer-lis pagar els crims dels seus pares...NO!!! Es per dir que han rebut la mateixa educació (nazi-catòlica) i tenen la mateixa ideologia que els seus pares. Si vols et dono l'exemple del sogre del Gallardon, que ara l'investiguen per assassinats i maltractes cuan era policia sota el règim feixista.

 

2n:El llibre que hem recomanes, com ja t'han dit l'ha escrit un "personatge" que sí té marcadíssima la seva ideologia. Els nacionals eren molt bons, en canvi, els republicans es menjaven els nens..i bla bla bla. Jo sol se, i son fet comprovats, que la republica va entrar per via democràtica, guanyant unes eleccions a una dreta moooooooolt rància i, aquesta, al no acceptar la seva derrota, va agafar les armes. Quin llibre més he de llegir? Algun de Pio Moa? Un tio molt objectiu també, no (espero que notis la ironia....) Per cert, si aquest llibre te l'han recomanat a una Universitat pública....vaya tela!!!

 

3r: De feixistes els 2 bàndols, RES! Uns van guanyar unes eleccions, volien fer un mon més just pels més necessitats i per tothom en general. Els altres, al veure perillar el seu poder (el poder dels rics) van agafar les armes i començar una guerra contra la meitat (o mes) d'Espanya. Esta clar que, desprès, dins d'una guerra, tots 2 bàndols van fer barbaritats, però aquesta guerra la van provocar solament una de les parts... (la part que t'agrada tant defensar, nose perquè). Però si vols podem parlar dels assassinats, maltractaments, etc, que es van produir durant gairebé 50 anys en aquest país, amb total impunitat, o d'això no en diu res el teu llibre?

 

4t: Ni de dretes ni d'esquerres? Aquest lema es el lema principal de la falange... Se't veu el plumero nano.

 

5è i últim: dius que els que manen ara han guanyat unes eleccions per majoria absoluta.. D'acord. Cuans vots va tenir el PP? Diria que 11 milions. A espanya hi viu mes de 45 milions de persones, on està la gran majoria absoluta???? Saps en quina llei electoral ens movem? Saps que perquè un partit petit obtingui el 1r escó ha de tenir deu vegades més de vots que un partit gran per obtenir l'escó 10???  A banda d'això, ha seguit algo del que va dir el PP que faria durant la campanya electoral?? diria que no..per tant ni majoria ni polles.

 

PD: El tall del text que m'has posat ja ho diu tot... ara seran els del PSOE els que van provocar la guerra civil...!!!! jajajajjjaja mare meva..

 

Bé sol dir-te que ppts llegir qualsevol altre llibre d'hisotoria d'Espanya, el que vulguis, trial tu mateix, ho dic perque sino diras que l'autor es de dretes.

 També dir-te que la gent pot pensar com vulgui, no ser independentista no es ser un feixista, i aquests pensaments son els que al fons fan esclatar conflicte. Sobretot respecte.

En cap moment he dit que el PSOE provoques res, simplement que sempre hi han fets anteriors dolents, (de part dels 2 bandos, no sol de les esquerres)

Com bé algu ha dit per aqui sobre un company nostre:

 

No són justificables ni els crims contra la humanitat del franquisme, ni el terror dels filocomunistes i anarquistes durant la república. Tots aquests processos responen a espirals d'ofensa i represàlia, i trobar-ne les arrels i el primer causant és un repte que no crec que ningú pugui arribar a resoldre, perquè sempre sortirà una altra cosa.

 

En cap moment he dit que els de dretes fosin bonisims i els d'esquerra els pitjors, pero tu et fas venir tot com vols, no se qui dona llisons a qui sobre radicalisme.... i mes parlant com has parlat i referinte a mi com a nano, ho trobo una falta de respecte cuan jo he parlat sempre amb educació i més en un tema tan delicat com aquest.

 

Sobre el punt 3 podriam debatir molt, i debatir vol dir debatir, no vol dir que et diga que un te la rao i laltre no, vol dir simplement debatir. Pel que dius del PP, si, ha tingut majoria absoluta, si no t'agrada es unaltra cosa, a mi tampoc em va semblar correcte el tripartit de catalunya liderat per un NO catala i a més a més cuan el partit més votat va ser CiU amb molta diferencia, i no em queixo, ho accepto i punt. Les leis elecotrals son les que son, si no t'agraden no es problema de ningu, simplement s'haurien de cambiar i aixo ho han de fer els politics (siguin els del bandol que siguin). I et dono la rao en que el PP

esta fent moltes coses que va dir que no faria, pero tothom sap que si ens posem aixi, parlant de Zapatero també podem tenir un gran tema sobre coses que va dir i eren falses. Pero aixo no ve al cas.

 

P.D: lo de que la guerra civil la van provocar els del PSOE tampoc se d'on ho as tret.



#72 samilof

samilof

    Un crack del Lleida

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4.563 mensajes
  • 102 topics

Escrito 04 diciembre 2013 - 08:28

Dos preguntes: - Els que us queixeu de les estelades, si fossin banderes d'Espanya també hi estarieu en cobtra i seguirieu dient que no s'ha de barrejar futbol i politica o callarieu.

- Els q defenseu les estelades, si fossin d'Espanya demanarieu la estelada, tot i saber q el club passarie de vosaltres, i seguirieu dient q al futbol si que hi d'haver politica o com sabrieu q el club passarie de vosaltres utilitzarieu el discurs de futbol i politica separats?



PD: No entenc la necessitat de la gent de sentirse d'algun lloc (ja sigui català o espanyol), si no et sents de cap lloc no pots ser persona? (Ara no em comenceu a dir feixista x no sentirme català, perque jo votaria a favor de la independencia de Catalunya, pero també votaria a favor si fos independencia de Lleida-Huesca o Lleida o Lleida-Tarragona, de qualsevol vaja... Tot sigui x reduir la distancia des d'on em governen)

 

Ara et dono la meva opinio PERSONAL.

 

Jo no m'he queixat ni he demanat que treguin estealdes de cap lloc, simplement vaig dir que no ho trobo correcte, (a part de la meva ideologia, que com ja he ditjo no vui la independencia, pero aixo no ES SINONIM de ser facha, soc catala com qualsevol altre nascut a catalunya i estimo la meva terra, i em dol que hi hagi gent que no ho pugui entendre,  s'ha de entendre que la estelada no es cap bandera oficial, jo, soc molt legal, els que em coneixen ho saben, i ho dic aqui obertament, que si la estelada fos una bandera oficial no no diria absolutament res sobre el tema de la estelada, simplement podria dir si m'agrada o no, pero no reclamaria res més perque no tindria raó, tal i com mai he dit res sobre la bandera catalana ja que a mi em representa i m'estimo Lleida i la meva terra, i a mi personalment tampoc em faria res veure una bandera espanyola al camp d'esports, no l'aniria a cremar (i ara surtiran alguns radicals a dir que mai a la vida permitirien aixo, que es una falta de respecte, i aqui es cuan penso que aquests que pensen aixo son els més radicals, i despres volen donar llisons), jo soc dels que penso que cadascú pot anar amb la seva bandera oficial allí on vulgui, com si es a Madrid, pero ara obrirem un altre debat dien que alli ens la pendrien i clar aqui hem de fer el mateix amb les banderes Espanyoles, i aixo es el que a mi em fa vergonya, vergonya per part dels dos bandols) pero si que no m'agradaria gens veure banderes del toro, i dono el mateix argument que amb l'estelada, no es cap bandera oficial de res. Si fos legal pues tampoc m'agradaria pero callaria, com tampoc m'agradaria veure l'estelada encara que fos legal perque no em vui separar de Espanya (pero aixo es la meva ideologia interior i no puc dir res a ningú sobre la seva ideologia com ningú vol que li diguin res sobre la seva), pero també callaria perque seria una bandera oficial, i si algo es oficial NO HI HA RES a dir simplement pots opinar si ta'grada o no, pero res més, no pots prohibir rés, almenys per la meva part aquesta es la meva opinio i crec que esta ben explicada, i s'ha de respectar l'opinio de tothom.



#73 EFAC_Hooligans

EFAC_Hooligans

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 554 mensajes
  • 3 topics

Escrito 05 diciembre 2013 - 12:08

Bé sol dir-te que ppts llegir qualsevol altre llibre d'hisotoria d'Espanya, el que vulguis, trial tu mateix, ho dic perque sino diras que l'autor es de dretes.

 També dir-te que la gent pot pensar com vulgui, no ser independentista no es ser un feixista, i aquests pensaments son els que al fons fan esclatar conflicte. Sobretot respecte.

En cap moment he dit que el PSOE provoques res, simplement que sempre hi han fets anteriors dolents, (de part dels 2 bandos, no sol de les esquerres)

Com bé algu ha dit per aqui sobre un company nostre:

 

No són justificables ni els crims contra la humanitat del franquisme, ni el terror dels filocomunistes i anarquistes durant la república. Tots aquests processos responen a espirals d'ofensa i represàlia, i trobar-ne les arrels i el primer causant és un repte que no crec que ningú pugui arribar a resoldre, perquè sempre sortirà una altra cosa.

 

En cap moment he dit que els de dretes fosin bonisims i els d'esquerra els pitjors, pero tu et fas venir tot com vols, no se qui dona llisons a qui sobre radicalisme.... i mes parlant com has parlat i referinte a mi com a nano, ho trobo una falta de respecte cuan jo he parlat sempre amb educació i més en un tema tan delicat com aquest.

 

Sobre el punt 3 podriam debatir molt, i debatir vol dir debatir, no vol dir que et diga que un te la rao i laltre no, vol dir simplement debatir. Pel que dius del PP, si, ha tingut majoria absoluta, si no t'agrada es unaltra cosa, a mi tampoc em va semblar correcte el tripartit de catalunya liderat per un NO catala i a més a més cuan el partit més votat va ser CiU amb molta diferencia, i no em queixo, ho accepto i punt. Les leis elecotrals son les que son, si no t'agraden no es problema de ningu, simplement s'haurien de cambiar i aixo ho han de fer els politics (siguin els del bandol que siguin). I et dono la rao en que el PP

esta fent moltes coses que va dir que no faria, pero tothom sap que si ens posem aixi, parlant de Zapatero també podem tenir un gran tema sobre coses que va dir i eren falses. Pero aixo no ve al cas.

 

P.D: lo de que la guerra civil la van provocar els del PSOE tampoc se d'on ho as tret.

 

No ser independentista no és ser feixista...estic totalment d'acord. De fet, segur que hi ha molts independentistes que son bastant feixistes i de dretes. (Molts de CyU, per exemple).

Ni soc del Psoe...ni hem va agradar el tripartit.. :S

Et repeteixo, que dels "bàndols", un eres escollits pel poble, els altres es van sublevar contra un govern democràtic al veure que els rics perdien els seus privilegis. Es com si ara, els que no ens agrada el PP, montessim una guerra...pq no ens agrada.

El terror filocomunista??? jajaja que parles del terror dels burgesos, patrons i demes explotadors del poble a perdre les seves terres, les seves propietats? No ho veig cap problema... el poble sempre ha estat oprimit, i mai ha passat res.

Jo no dic que tu diguis que les dretes son bones i les esquerres no,  però l'autor del llibre que tu has donat com a exemple d'objectivitat, sí que ho diu.

 

Si per tu 10 o 11 milions...sobre 38 milions de persones en edat de votar es majoria absoluta...d'acord. Hauré de repassar matemàtiques avui.. ;)

I si, les lleis electorals son les que son...i beneficien a qui beneficien (pp, psoe). Com tu dius, la llei l'ha de canviar el partit que governi...però crec que serà difícil que cap partit canviï una llei per fer-la anar contra seu, no?

Despres nose que hem dius del Zapatero.. jajaja que hem contes a mi del Zapatero??? Com si jo fos del psoe o algo :S Com us agrada als de dretes parlar de zapateros... (un tio que d'esquerres no en té res... de fet va ser el primer en donar ajuda amb diners públics a bancs privats, un gran socialista..jejejej)

 

Per acabar, dir-te que la paraula "radical", avui en dia, no hem comporta res negatiu, al contrari. Qualsevol persona que s'allunya dels pensaments lliberals, capitalistes i que no segueixi la "corrent" que ens imposen...és radical... fins i tot terrorista... Ja n'estic fart de desqualificacions, cuan els únics radicals i terroristes son aquells que tenim al govern (ara i abans) que, per exemple, fan fora de casa seva a les persones per beneficiar a fons privats...això es radicalisme.

I si per dir-te "nano" soc radical o et falto al respecte...serà que tens la pell molt fina, eh! En cap moment t'he dit res ofensiu, si més no, no era la meva intenció.

 

I si vols que et digui noms d'escriptors, te'n diré uns quants d'exiliats o d'assassinats per aquests que tant defenses:

   Federico Garcia Lorca

  Rafael Alberti

  Emilio Prados

  Ramon Gomez de la Serna

  Azorín

  Salvador de Madariaga,

  Jacinto Benavente  etc etc etc

 

Curiós que la gran majoria dels intel·lectuals espanyols d'aquella època donessin suport al terror filocomunista, no? :)


  • o han agraït

#74 lo_karls

lo_karls

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 559 mensajes
  • 0 topics

Escrito 05 diciembre 2013 - 02:13

...esteu xalats...



#75 33ngel

33ngel

    Junior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 655 mensajes
  • 15 topics

Escrito 05 diciembre 2013 - 03:54

RALLEU



#76 O_K-95

O_K-95

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 1.715 mensajes
  • 1 topics

Escrito 05 diciembre 2013 - 04:03

Justifiques barrejar esport en política, alegant a tots els que van a celebrar la roja... collons perque no és un club és un país, que te a veure això amb política?

 

Si guanya la seva selecció si volen que vagin a celebrar-ho igual que si guanya el Lleida també sortirem.

 

Et dono la raó que molts clubs s'impliquen massa en política, el que és molt rastrero es que utilitzin el esport per fer política i això és el que no entens sigui quina sigui la ideologia.

 

No s'hauria de fer? Correcte

Es fa? Correcte

Tots ho fan doncs jo també... uiii si quina personalitat que tenim!

 

Roba i vulnera totes les lleis jefe! que els líders també ho fan, aquesta ha sigut la teva justificació.

 

Xato, no t'equivoquis, porto i portaré l'estelada al Camp d'Esports per que em dona la santa gana!



#77 brotao

brotao

    Member

  • Usuaris
  • PipPip
  • 28 mensajes
  • 0 topics

Escrito 05 diciembre 2013 - 04:32

FORA LA POLITICA DEL CAMP D'ESPORTS!!!!!!!!!!!



#78 xinxi01

xinxi01

    Veterà del forum.

  • Moderadors
  • 6.840 mensajes
  • 3 topics

Escrito 06 diciembre 2013 - 02:29

Crec que l'historiador oficial del Forum te més credibilitat a l'hora de relatar fets i contextualitzar-los objectivament que qualsevol de nosaltres.

 

D'altra banda els de la politica i l'espot no s'han de barrejar us recomano que us llegiu els articles del Dr.Carles Vinyas sobre els clubs de futbol, jugadors i la seva implicació politica.

 

 

socrates.jpg



#79 Semprefidel

Semprefidel

    Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 76 mensajes
  • 1 topics

Escrito 06 diciembre 2013 - 07:05

Crec que l'historiador oficial del Forum te més credibilitat a l'hora de relatar fets i contextualitzar-los objectivament que qualsevol de nosaltres.

 

D'altra banda els de la politica i l'espot no s'han de barrejar us recomano que us llegiu els articles del Dr.Carles Vinyas sobre els clubs de futbol, jugadors i la seva implicació politica.

 

 

socrates.jpg

 

 

Sense anar més lluny, l'avu desaparegut Nelson Mandela, hi te bastant a dir amb lo de barrejar esport i política.

 

Com en aquell cas, traslladat al futbol, multitut de colonies africanes han acabat amb anys d'explotacio gràcies al futbol.

 

 

La política forma part de cada individu i per tant esta a tot arreu. Ens agradi o no.



#80 xinxi01

xinxi01

    Veterà del forum.

  • Moderadors
  • 6.840 mensajes
  • 3 topics

Escrito 06 diciembre 2013 - 09:22

Sense anar més lluny, l'avu desaparegut Nelson Mandela, hi te bastant a dir amb lo de barrejar esport i política.

 

Com en aquell cas, traslladat al futbol, multitut de colonies africanes han acabat amb anys d'explotacio gràcies al futbol.

 

 

La política forma part de cada individu i per tant esta a tot arreu. Ens agradi o no

 

L'esport i la politica han estat lligats des que es va convertir l'esport en una eina d'entreteniment per masses. Que eren els Jocs Olimpics de Berlin del 1936? O el Mundial jugat a Argentina durant la dictadura de Videla l'any 1978? O els piques bestials entre els EUA i la URSS en tots els esports on s'enfrontaven? O els plans de dopatge del bloc sovietic i el bloc capitalista per ser els putissims amos en els esports simplement com a arma de propaganda. O la mitica historia del Dinamo de Kiev que es van jugar el coll fotent-li una tunda al combinat de l'excercit d'ocupació nazi i que va inspirar la gran pel·licula "Evasión o Victoria".

 

Podria estar aixi fins demà, obviant casos com el que va suposar el Barça durant els 40 anys de dictadura o el referent que es ara mateix el St.Pauli o el que significa Bukaneros a Vallecas. 

 

 

Dir que l'esport i la politica no s'han de barrejar més que ser d'imbecils es voler tractar als altres d'imbecils. L'esport ha sigut una valvula d'escapament de moltissims conflictes politics que si no hagues sigut per l'esport haguessin acabat a trets i sang.


  • Semprefidel y ILER ho han agraït




0 usuario(s) estan leyendo este tema

0 miembros, 0 invitados, 0 usuarios anónimos