Jump to content


Photo
- - - - -

Mollerussa 09-10


  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 IvN

IvN

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4,823 posts
  • 0 topics

Posted 04 August 2009 - 12:27 AM

Per 'Dream Team', el Mollerussa

L'estiu del 1988 van ser molts els que van recórrer a l'enciclopèdia -Internet no era ni tan sols un projecte- per intentar ubicar un equip desconegut que acabava d'arribar a la Segona divisió A com a campió d'un dels quatre grups de la Segona divisió B de la temporada 1987-1988. A veure? Sí. "Mollerussa. Localitat catalana, capital de la comarca del Pla d'Urgell, de 8.462 habitants, a 23 quilòmetres de Lleida. Economia agrària i industrial, basada en la producció i transformació de cereals, farines, pastes i bestiar porcí."

A partir de llavors es va anar descobrint que aquest ascens no era cap altra cosa que la culminació d'un projecte -somni en els seus inicis- que va arrancar en la temporada 81-82, amb l'equip a Primera Regional i amb l'arribada a la presidència d'un empresari ambiciós i amb idees, Joan Miró. Sota el seu mandat, l'equip va anar encadenant ascens rere ascens: Preferent (82-83), Tercera divisió (83-84), Segona divisió B (86-87) i Segona divisió A (87-88). Una progressió certament espectacular per a un club que va aconseguir mobilitzar una massa social fins a arribar als 1.500 abonats que sentien l'orgull de ser del Pla d'Urgell i del Mollerussa. Tots els tècnics de Miró en aquella dècada triomfal van contribuir en bona mesura als èxits que van fer que el cava fos un habitual del vestidor, així com les ofrenes a sant Isidori, patró de la localitat, o l'aparició al balcó de l'ajuntament amb Josep Grau -posterior president de la Diputació i conseller d'Agricultura de la Generalitat- com a alcalde: Reina, Pere Bonell, Roberto Puerto i, sobretot, Carles Viladegut, que hi va començar com a jugador -ascensos a Preferent i Tercera- i va acabar com a tècnic -Segona B i Segona A. De fet, l'ascens a Segona B, producte de la reestructuració de la categoria -es va passar d'un grup de 22 equips a quatre de 20- es va retardar una campanya.

Joan Miró diu que el títol de campió de Tercera, en la campanya 85-86, el va omplir fins i tot més que l'ascens a Segona B, però tant ell com el tècnic tenen una espina clavada en aquella promoció d'ascens amb l'Alzira de Benito Floro i el parany al camp valencià, amb gol fantasma i invasió de camp dels aficionats per impedir que l'àrbitre l'anul·lés. Va ser només un parèntesi.

La campanya següent va pujar com a subcampió, només superat pel Barça B, que tenia a les seues files jugadors com Carlos Busquets, Sergi Barjuan, Luis Milla o Guillermo Amor, i superant rivals de pes com el Nàstic, l'Hospitalet, el Girona, el Gramenet o l'Andorra. I l'exercici següent, l'apoteosi. Després d'una victòria sobre el Mirandés -2-0 amb gols de Pantoja i Horcajada, el 14 de maig del 1988, i acaben de complir-se 20 anys d'aquella efemèride-, el Mollerussa ascendia per primera vegada en la seua història a la Segona A, que comptaria en l'exercici següent -i des de llavors no s'ha tornat a repetir- amb quatre equips catalans: Barcelona B, Sabadell, UE Lleida i Mollerussa. El cicle d'èxits tocava a la seua fi, però aquesta ja és una altra història.

http://www.segre.com...che=1&tx_ttnews[tt_news]=44219&tx_ttnews[backPid]=241&cHash=3f69048ebd


Si algu sap les noves altes i baixes que ho digo tambe

#2 Seyton

Seyton

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 626 posts
  • 0 topics

Posted 04 August 2009 - 12:23 PM

Increïble història !! Els que som joves no la coneixiem del tot.

Curiosament conec una història paral·lela que s'hi assembla molt.

#3 IvN

IvN

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4,823 posts
  • 0 topics

Posted 04 August 2009 - 01:19 PM

Benavent esperem que arribi a tan com el molleurssa

#4 IvN

IvN

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4,823 posts
  • 0 topics

Posted 04 August 2009 - 01:21 PM

http://www.segre.com...che=1&tx_ttnews[tt_news]=44364&tx_ttnews[backPid]=241&cHash=10804b6c74

Ascens per sorpresa

El Mollerussa jugarà la pròxima temporada a Regional Preferent després de la renúncia del Vilajuïga a Primera Catalana, plaça que ocuparà el Santfeliuenc

El Mollerussa podrà jugar la pròxima temporada a Regional Preferent, un cop que la Federació Catalana (FCF) va confirmar ahir que el Miapuesta Vilajuïga renunciava a competir a Primera Catalana després del descens. Aquest fet ha provocat l'ascens del Santfeliuenc per cobrir la plaça de l'equip gironí, i l'equip lleidatà es beneficia del fet d'haver sigut el millor en els partits de promoció a Preferent. L'ascens del Mollerussa també provoca la permanència de la Pobla a Primera Regional i que el Ciutat Jardí jugui a Segona Regional. No obstant, han de ser els mateixos clubs els que donin el sí definitiu a l'ascens, com el va donar ahir el Mollerussa després de conèixer la renúncia del Miapuesta Vilajuïga.

El club del Pla va acceptar el repte de jugar la pròxima temporada a Preferent perquè va ser l'objectiu que van perseguir durant tota la passada campanya i que finalment se'ls va escapar en una dramàtica promoció d'ascens davant del Farners, que es va acabar decidint pel valor doble dels gols en camp contrari. El club que presideix Carles Fernández acompanyarà així l'Alcarràs, que va mantindre la categoria, i el Cervera, que va aconseguir l'ascens directe, com a representants lleidatans en una categoria que no els acostuma a ser propícia. De fet, el Mollerussa va descendir la temporada 2007-2008 després d'acabar cuer, i la passada campanya van ser Guissona i EFAC els equips que no van aconseguir la permanència. El tècnic del Mollerussa, Carles Viladegut, va manifestar ahir que no els havia sorprès, "ja que el rumor circulava des del final de temporada. No obstant, havíem perdut gairebé tota esperança després del sorteig dels calendaris. Tot i així, crec que s'ha fet justícia, ja que havíem treballat molt per aconseguir-ho".

pobla i ciutat jardí
L'ascens del Mollerussa provoca la permanència del Pobla a Primera i que el Ciutat Jardí pugi a Segona

#5 O_K-95

O_K-95

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 1,715 posts
  • 1 topics

Posted 05 August 2009 - 06:36 PM

Increïble història !! Els que som joves no la coneixiem del tot.

Curiosament conec una història paral·lela que s'hi assembla molt.

No crec que tingui gaire paral-lelisme amb la història que tu coneixes... almenys, en les maneres.

#6 Seyton

Seyton

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 626 posts
  • 0 topics

Posted 05 August 2009 - 07:34 PM

Amistòs CFJ Mollerussa - FC Benavent

Arbitre: Joel Moreno Berenguer

CFJ Mollerussa

1 Roger
2 Biosca
3 Eufemio
4 Vilaró
5 Saladrigues
6 Talavera
7 Chiwi
8 Marchal
9 Cristian
10 Romero
11 Roi
-------
12 Seres
13 Ricard
14Guti
15 Pros
16 Felip
17 Fran
18 Serrano
19 Cervet
20 Manolo

FC Benavent

25 Marc
3 Cheik
4 Tosas
8 Ferran
11Padrones
16 Kike
17 Juan
18 Hernandez
19 Escura
20 Rey
21 Riera ©
-------
1 Ballesteros
5 Radulovic
6 X.Gràcia
7 Peña
9 Del Moral
10 H. Besora
14 Flamarique
22 Marcel
23 Romario

#7 IvN

IvN

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4,823 posts
  • 0 topics

Posted 06 August 2009 - 01:48 PM

http://www.segre.com...che=1&tx_ttnews[tt_news]=44586&tx_ttnews[backPid]=241&cHash=a35ea0823a

Un penal va ser clau

Mollerussa i Benavent van protagonitzar un amistós igualat, típic d'aquests inicis de pretemporada, que es va resoldre quan faltaven tres minuts per al final a favor de l'equip del Segrià per un penal que va transformar Xavi Gràcia. L'equip local, que dirigeix Carles Viladegut, va jugar durant tot el partit de tu a tu als homes de Mauro Ravnic i, en alguns moments, no es va apreciar la diferència de categories entre un equip recentment ascendit a Preferent i un que estrenarà la Tercera divisió.

Des del començament, el partit es va caracteritzar per un domini altern en què cap dels dos equips arribava amb gran perill a l'àrea contrària. Era el Benavent el que intentava portar la iniciativa davant d'un Mollerussa molt ben posicionat sobre el camp i que es dedicava a desbaratar qualsevol intent de creació dels visitants.

El partit s'anima
A la represa, el matx va ser molt més entretingut, ja que el joc va ser més viu. El Mollerussa va intentar avançar línies i va començar a crear perill a la porteria defensada en aquesta segona part per Ballesteros. Així, al minut 58, el local Fran Pareja es va escapar i va acabar la seua acció personal amb una rematada que va obligar Ballesteros a lluir-se. Al minut 63, el Benavent va donar la rèplica a l'equip local en un contracop que va arribar a Romario i aquest, sol davant del porter, no va aconseguir batre'l. Quan semblava que el marcador no s'havia de moure, va arribar el penal comès pel porter del Mollerussa sobre un jugador del Benavent que s'escapava per la dreta i a qui va fer caure. Xavi Gràcia va ser l'encarregat d'executar la pena màxima i va fer pujar al marcador el 0-1, que seria definitiu.

Dissabte, el Mollerussa jugarà a Barbens i el Benavent s'enfrontarà al primer equip del Lleida a Golmés.

#8 IvN

IvN

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4,823 posts
  • 0 topics

Posted 10 August 2009 - 04:13 PM

El Mollerussa goleja el Barbens

Debut en la segona meitat de la nova adquisició, Craviotto, un defensa procedent del Binèfar

El Mollerussa va aconseguir ahir al camp del Barbens la primera victòria de la pretemporada, un triomf, a més, que va anar acompanyat amb el debut del nou fitxatge del conjunt que dirigeix Carles Viladegut, un defensa procedent del Binèfar anomenat Craviotto i que va disposar dels seus primers minuts en el conjunt del Pla a la segona meitat. No obstant, els millors minuts del Mollerussa es van veure a la primera part, amb un equip format també per cares noves, fitxatges que ja van debutar davant del Benavent i que, més que gols, van oferir una gran consistència en el seu joc. Homes com Esteban, Guti, Seres i Saladrigues van donar el domini al recentment ascendit equip de Preferent davant del conjunt de Segona. Així, Roy, al minut 13, i Eufemio, al 15, van marcar el camí del triomf en els xuts creuats.

Però a la segona meitat, el dibuix del partit va canviar i el domini va passar a mans locals. El Barbens, que no havia aconseguit arribar ni una vegada en tota la primera meitat, va saltar amb molta més intenció i hi va haver moments en què es va fer posseïdor de la pilota i del domini. Va malgastar diverses ocasions de retallar diferències, però totes es van concentrar en el magnífic gol del Toldrà (65'), que va batre el porter visitant amb una espectacular vaselina des de més de 30 metres. Va ser llavors quan per part del Mollerussa, que semblava certament tocat, va sorgir l'habilitat de Pareja, que va aconseguir sentenciar el partit amb dos gols de jugadors atents, caçadors de gols. Va ser així com va aconseguir marcar el 2-3 i el 2-4, en les pilotes dividides, als minuts 65 i 75. Posteriorment, el mateix Pareja va malgastar una pena màxima (min. 80), desviada a córner pel porter local, que va desviar el xut del golejador del Pla, que es va quedar d'aquesta manera a les portes del hat trick.

El Mollerussa disputarà el tercer partit de la pretemporada al camp d'un altre equip de Segona regional, el Vilanova de la Barca (dimecres que ve dia 12). L'equip de Carles Viladegut tindrà l'oportunitat de sumar la segona victòria i seguir el seu camí de preparació.

http://www.segre.com...che=1&tx_ttnews[tt_news]=44921&tx_ttnews[backPid]=241&cHash=ca44f49bca

#9 IvN

IvN

    Senior Member

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 4,823 posts
  • 0 topics

Posted 23 August 2009 - 06:03 PM

Presentació deslluïda

L'Alcarràs s'emporta el Trofeu Ciutat de Mollerussa gràcies a dos gols d'estratègia que van transformar Joan Carles i Cortés

L'Alcarràs va aigualir ahir l'acte de presentació al Mollerussa a l'emportar-se el seu trofeu amb dos gols a pilota parada obra de Joan Carles i Cortés a la segona meitat. El partit va tindre dos parts ben diferenciades. La primera, marcada pel centrecampisme, sense ocasions i molt defensiva. I la segona, en què els dos equips es van llançar a la recerca del partit amb molta més intenció. Al final, dos jugades aïllades van decantar la victòria del costat de l'Alcarràs, que va rebre el Trofeu Ciutat de Mollerussa de mans de l'alcadesa, Teresa Ginestà.

Els primers quaranta-cinc minuts van ser avorrits. La major part del temps va transcórrer al centre del camp i cap dels dos conjunts va aconseguir el domini de la pilota. El vessant defensiu es va imposar en tot moment a l'ofensiu i les ocasions van brillar per la seua absència.

A la represa, els dos equips van canviar la seua actitud i el partit va augmentar de ritme. Va ser sobre el Mollerussa sobre el qual va recaure el domini, però va ser l'Alcarràs qui va disposar de les millors ocasions i qui va posar els gols al matx. Van avisar els de Carles Gomila a través d'Imaz (60') i Pros (62'), però van haver d'arribar les jugades a pilota parada per decantar el partit. Joan Carles, al minut 66, i Cortés, al 74, van ser els autors dels gols de la victòria. Les dos fogonades van posar fi a les expectatives de victòria del Mollerussa, que no va disposar de cap ocasió clara amb què posar incertesa als minuts finals.

Al final, triomf de l'Alcarràs, que va resoldre en dos jugades aïllades.

http://www.segre.com...che=1&tx_ttnews[tt_news]=46189&tx_ttnews[backPid]=241&cHash=bcc50619b4

#10 RoD

RoD

    Membre d'Honor

  • Usuaris
  • PipPipPip
  • 6,132 posts
  • 4 topics
  • Ciutat o PoblacióCamp d'Esports

Posted 04 September 2009 - 10:07 AM

el Mollerussa ascendia per primera vegada en la seua història a la Segona A, que comptaria en l'exercici següent -i des de llavors no s'ha tornat a repetir- amb quatre equips catalans: Barcelona B, Sabadell, UE Lleida i Mollerussa.


La història és molt bonica però el que ha escrit la notícia s'ha equivocat. Aquella temporada van jugar 5 equips catalans a 2ªA, s'ha deixat la UE Figueres.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users